Si seguiu una mica el bloc us n’haureu adonat que soc una gran amant dels xampinyons. Barats, bons, serveixen per acompanyar carn, peix, poden ser farcits o ser el farciment, al forn, a la planxa…no se m’acaben les idees; em queda incorporar els xampinyons a un postre, no em reteu!!!
Ingredients per a 4 persones: (4 flaneres)
- 700 gr de xampinyons
- 1 ceba
- dos grans d’all
- 150 ml de llet evaporada
- 4 ous
- mig porro
Retireu la part terrosa dels xampinyons, renteu-los ràpidament, sense deixar-los en remull i trossegeu-los. Peleu i piqueu els alls i la ceba.
Escalfeu un fons d’oli en una paella i afegiu-hi l’all, el sofregiu un minut i afegiu-hi la ceba. Coeu 8 minuts i afegiu-hi els xampinyons, salpebreu i seguiu la cocció 15 minuts.
Afegiu la llet i aparteu del foc. Podeu ara triturar lleugerament, que no quedi gaire fí.
Afegiu ara els ous un a un, i tritureu de nou fins a integrar tots els ingredients. Engreixeu amb mantega les flameres per la part de dintre i farciu-les amb la barreja anterior. Poseu-les en una safata de forn amb un fons d’aigua i coeu al bany Maria, al forn preescalfat 170ºC uns 30 minuts.
Renteu i peleu els porros i talleu-lo a juliana. Fregiu-lo en oli abundant amb cura que es crema de seguida.
Desmotlleu i coroneu amb el porro fregit. Serviu amb unes torradetes de pa.
Deixa un comentari