M’encanta mirar i remenar als quioscos les revistes de cuina, en tinc moltíssimes, de vegades faig les receptes que em fan més goig i d’altres només son idees. Aquesta n’és una d’elles.
Ingredients per a 4 persones:
- 3 patates mitjanes
- 250 gr. de carn picada (vedella i porc)
- 2 pomes
- 4 llesques de pa de motlle
- 20 gr. de mantega
- 1 culleradeta de sucre morè
- 2 cullerades d’ametlles filetejades
Peleu les patates, talleu-les a làmines fines i poseu-les en una cassola amb oli abundant durant 35 minuts, feu-les a foc suau. Poseu-les sobre paper absorbent i salpebreu-les.
Peleu les pomes, talleu-les a quarts, retireu el cor i talleu-les a làmines fines. Poseu-les a la paella amb la mantega a foc baix durant 15 minuts i a mitja cocció afegiu el sucre. Quan siguin toves retireu-les.
A la mateixa paella saltejar la carn picada fins que sigui torrada.
Aplanar amb un corró les llesques de pa de motlle i torrar-les al forn o a la torradora. Talleu-lo amb el cercle metàl·lic amb el que volgueu emplatar.
Deixeu el pa a la base dels cercles, una base de patata, una de carn i a sobre la poma. Repartiu als 4 cercles fins que s’acabin els ingredients, repartir l’ametlla per sobre i gratinar al forn fins que l’ametlla agafi un color daurat. Treure els cercles i servir.
Adaptat de: “Lecturas” Cocina Invierno
Deixa un comentari