L’Hummus és un plat fet a base de puré de cigrons amb espècies i altres ingredients. És molt habitual a l’Orient Mitjà. La paraula Hummus en àrab significa simplement cigró, però avui el farem a casa i el variarem una mica, perquè no fer-lo amb mongetes enlloc de cigrons?
Ingredients per a 4 persones:
- 300 gr. de mongeta blanca
- 1 gra d’all
- 1 culleradeta de comí en gra
- 1 polsim de pebre de caiena mòlta
- 50 ml. d’oli d’oliva
- el suc d’1/4 de llimona
- sal i pebre
- palets de verdura variada
- unes llesquetes de pa
El millor per fer això és que comprem les mongetes en una botiga que les venen ja bullides i de qualitat, perquè sovint les que són de pot tenen una pell massa dura.
Barregem les mongetes ja bullides amb l’all picat, el suc de llimona i les espècies. Ho passem tot per la batedora perquè quedi un conjunt ben mesclat. Anem afegint l’oli en petites quantitats fins que quedi cremós i suau, ben bé con si féssim una maionesa.
Si quedés massa espès hi podem afegir una miqueta d’aigua o més d’oli.
Poseu l’Hummus en un bol i acompanyeu amb les crudités i unes torradetes de pa, jo hi he posat pa d’olives que hi combina molt i molt bé.
Deixa un comentari