Hummus de mongetes amb crudités

L’Hummus és un plat fet a base de puré de cigrons amb espècies i altres ingredients. És molt habitual a l’Orient Mitjà. La paraula Hummus en àrab significa simplement cigró, però avui el farem a casa i el variarem una mica, perquè no fer-lo amb mongetes enlloc de cigrons?

Ingredients per a 4 persones:

  • 300 gr. de mongeta blanca
  • 1 gra d’all
  • 1 culleradeta de comí en gra
  • 1 polsim de pebre de caiena mòlta
  • 50 ml. d’oli d’oliva
  • el suc d’1/4 de llimona
  • sal i pebre
  • palets de verdura variada
  • unes llesquetes de pa

Hummus

El millor per fer això és que comprem les mongetes en una botiga que les venen ja bullides i de qualitat, perquè sovint les que són de pot tenen una pell massa dura.

Barregem les mongetes ja bullides amb l’all picat, el suc de llimona i les espècies. Ho passem tot per la batedora perquè quedi un conjunt ben mesclat. Anem afegint l’oli en petites quantitats fins que quedi cremós i suau, ben bé con si féssim una maionesa.

Hummus

Si quedés massa espès hi podem afegir una miqueta d’aigua o més d’oli.

Poseu l’Hummus en un bol i acompanyeu amb les crudités i unes torradetes de pa, jo hi he posat pa d’olives que hi combina molt i molt bé.

Hummus


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: