El fricandó és una recepta de tota la vida, que no s’hauria de perdre.
Us recomano la cuineu en una olla a pressió. Conec molta gent a qui li fa respecte cuinar amb olla a pressió, però els models d’avui dia ja no son pas perillosos si saps com s’han d’usar, tenen vàlvules de seguretat per on podria sortir el vapor, no us ha de fer por, us facilitarà molt la feina, cuinareu molt més depressa i el resultat será immillorable.
Ingredients per a 4 persones:
•12 talls de carn de la part de la llata
•20 gr. de farina blanca
•1 ceba grossa
•2 tomàquets madurs
•100gr. de pèsols
•40 ml. de Xerès
•1 gra d’all
•10 gr. d’ametlles torrades
Primer prepararem els ingredients. Netegem bé la carn de greixos, la salpebrem i l’enfarinem lleugerament. Piquem la ceba molt fina i ratllem els tomàquets sense llavors.
A l’olla i amb l’oli ben calent hi fregim la carn fins que els talls siguin ben rossos, els reservem.
Al mateix oli hi tirem la ceba i la deixem sofregir fins que quedi daurada uns 40 minuts, afegir el tomàquet i el Xerès i deixar coure 10 minuts més.
Posar a l’olla els talls de carn qua havíem reservat, cobrim amb aigua mineral. Si no teniu olla a pressió deixeu coure a foc lent uns 60 minuts, així us quedarà molt tendra. Si sou tant afortunats com jo i la vostra mare que us estima i us vol facilitar la vida us va regalar una olla a pressió quan us vareu independitzar amb 20 minuts de cocció ho tindreu llest.
Quan acabeu afegiu a l’olla una picada amb mig gra d’all i les ametlles, afegiu també el pèsols i deixeu coure 10 minuts més. Afineu de sal i llest per sucar-hi pa!!
Deixa un comentari