Amanida de fruits vermells amb vinagre de gerds

Per mi és indispensable una amanida al dia, no és que m’ho marqui per un tema de dietes ni règims, si no que em ve de gust, ho acompanya tot i a més són molt sanes, que més podem demanar? Però quan en menges sovint necessites innovar una mica, així que ja que tenia un vinagre de gerds vaig provar de fer l’amanida amb fruits veremells, i us la recomano, per què queda molt bona i és molt vistosa.

Ingredients per 4 persones:

  • enciams variats
  • 200 gr. de gerds
  • una magrana
  • 2 o 3 maduixes
  • 10 tomàquets cherri
  • 3 trossos de formatge de cabra
  • una mica de sucre i una mica de sal
  • oli i vinagre de gerds

Per començar renteu bé l’enciam i deixeu-lo una estona en remull per treure-hi l’amargor que pugui tenir. Passada una mitja hora escorreu bé i talleu les fulles més petites, de manera que quan punxem ens ho puguem posar bé a la boca.

Seguidament talleu els tomàquets per la meitat i poseu-hi sal. Renteu bé els gerds, i les maduixes. Talleu la magrana per la meitat i picant per la part de la pell amb qualsevol cullerot de fusta anireu veient com salten tots els granets i els poseu en nun bol. Xafeu amb una forquilla la meitat dels gerds i afegiu-los al bol així com també la maduixa tallada a dauets ben petits. Poseu un bon raig d’oli i de vinagre de gerds al bol i remeneu perquè es barregin els sabors. Finalment poseu-hi també els tomàquets.

Amaniu l’enciam amb oli, sal i una mica de vinagre i poseu la barreja dels fruits vermells amb vinagre i oli que teniu al bol per sobre. També poseu-hi els gerds que hem deixat sencers. Per acabar el plat poseu uns talls de formatge de cabra damunt l’amanida, una mica de sucre per sobre i podeu cremar com si fos crema catalana.

Veureu que ràpid es prepara i com us sorprendrà la barreja de sabors.


Deixa un comentari