Seguim amb les petites idees per a les festes que cada dies són més aprop. De vegades no cal agafar una recepta sencera d’una revista o d’un llibre, si no que alguna recepta ens inspira, agafem una idea que després podem modificar. I és que penso: cal acabar les festes a punt de rebentar? Una bona carn o un bon peix amb un bon acompanyament, també ens pot fer triomfar.
Aquest pastís de patata i carabassa el vaig veure molt semblant en una cadena de la televisió de les Illes Balears, em va semblar que valia la pena provar-ho. En aquest cas ho he acompanyat amb rap a la planxa però la patata combina amb gairebé tots els plats principals, així que això ja és cosa vostra.
Ingredients (per a 2 persones):
- una cua de rap (d’un rap d’aprox. 1 kg o una mica més)
- 500 gr. de carabassa
- dues patates mitjanes
- formatge ratllat
- 200 ml. de crema de llet per cuinar
Primer de tot pelem les patates i la carabassa. Les tallem a làmines el més fines que puguem, jo ho he fet amb la mandolina, però també ho podeu fer amb un ganivet esmolat. Prepareu un motlle allargat tipus plum cake , unteu-lo amb mantega, o poseu una tira al fons de paper de forn, us costarà menys de desemmotllar.
Poseu la crema de llet en un bol i poseu a dintre la patata i la carabassa i bellugueu amb les mans perquè arribi la nata a totes les làmines. Ja podeu començar a fer capes de verdura a dintre el motlle alternant la patata amb la carabassa, el meu consell és que poseu una mica de sal en cada pis de carabassa, que és molt més dolça que la patata, i cada dos o tres pisos podeu posar un grapat de formatge ratllat (qualsevol que es fongui).
Quan acabeu amb tota la verdura poseu formatge per sobre i al forn a 190ºC. Quan hagin passat 40 minuts punxeu per veure si el pastís ja és cuit, si no és així deixeu 10 minuts més i torneu a punxar.
Finalment poseu el peix a la planxa amb unes gotes d’oli, salpebreu i emplateu, poseu per acompanyar un tall del pastís i ja podeu servir.
Deixa un comentari