Us proposo avui un acompanyament, de com no, patata. Per mi perfecte al costat de tota bona carn o peix. La patata la podeu cuinar de mil maneres, en aquest cas jo m’he quedat amb el forn: ràpid i net.
Ingredients (per 4 persones):
- 8 patates mitjanes
- 1 branqueta de romaní
- 200 g de xampinyons
- 150 g de formatge brie
- 1 gra d’all
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Poseu oli (si podeu el dia abans) en una tasseta i afegiu-hi unes fulles de romaní, així aromatitzeu l’oli.
Talleu les patates per la meitat, salpebreu i poseu a la safata de forn. Regueu amb l’oli aromatitzat de romaní. Fornejeu a 200ºC durant 40 minuts.
Mentre tingueu les patates al forn, netegeu els xampinyons, talleu-los a làmines i ofegueu-los amb dos cullerades d’oli en una paella. Als 5 minuts afegiu l’all ben picat, salpebreu i deixeu coure 2 minutets més.
Treieu del forn les patates passats els 40 minuts o quan punxeu i noteu que estan cuites. Distribuïu els xampinyons per sobre les patates i poseu-hi un tall de formatge brie. Apagueu el forn i deixeu dintre les patates uns minuts perquè el formatge es fongui una mica.
Ja les teniu llestes, per menjar com a acompanyament o com a primer plat.
Deixa un comentari