Plum cake de pastanaga i nous

Un Plum cake és un pastís amb fruita fresca, o fruita confitada i sovint també fruits secs. És una mica més espès que les nostres magdalenes, però molt bo per acompanyar  un te.

Vaig trobar aquesta recepta en una revista i no m’he pogut resistir en provar-la, perquè feia temps que tenia la curiositat de fer alguna recepta de postre amb pastanaga.

Ingredients (motlle d’un 25/30 cm de llarg)

  • 200 gr. de pastanaga ratllada
  • 220 gr. de farina
  • 1/2 sobre de llevadura en pols
  • 150 gr. de sucre
  • 150 gr. de nous pelades
  • 2 ous
  • 100 ml. d’oli d’oliva suau

Pela, renta i ratlla les pastanagues. Tamisa la farina amb la llevadura. Trenca els ous en un bol, i afegeix el sucre. Bat amb les barilles elèctriques fins que doblin el seu volum. Trenca una mica les anous i encèm el forn a 180º.

Incorpora 100 ml. d’oli a la barreja dels ous i remena amb barilles manuals fins que quedi integrat del tot. Posa-hi la farina  i segueux batent fins tenir una mescla homogènia. Ara és el moment de posar-hi la pastanaga ratllada.

Engrassa el motlle amb una mica de mantega i empovora’l amb farina, bolca’l perquè caigui la que sobra i ja hi pots posar la massa. Forneja uns 45 min i comprova el punt de cocció punxant amb una agulla, si surt neta ja està llest.

Us animo a que el proveu, la pastanaga us sorprendrà, dona una dolçor molt diferent, i combina molt bé amb les nous.

Anuncis

2 responses to “Plum cake de pastanaga i nous

  • manel

    els pastissos amb pastanaga són molt bons, segur que en plum cake també, i a més són molt macos d’aquesta mida!
    moltes gràcies per tenir-me entre els teus blocs a mics, amb el teu permís faré el mateix.
    fins aviat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s