Com que sembla que torna a fer caloreta de la bona, m’he tornat a decidir per fer gelat. La veritat és que tenia llet de coco i no la volia llençar pas, perquè a part de bona és cara! Qualsevol excusa és vàlida per fer gelat casolà.
Trobareu llet de coco en grans superfícies o comerços on venguin productes d’altres països. És curiós pensar que cuino amb una llet de coco que ha viatjat des de Vietnam!
Ingredients: (per 4 persones)
- 600 ml. de llet de coco
- 150 gr. de sucre
- una cullerada sopera de coco ratllat
- 1 beina de vainilla
- festucs per decorar
Aboqueu la llet de coco i el sucre en un cassó, i porteu a ebullició. Deixeu bullir durant 2 minuts i retireu del foc.
A continuació, afegiu la vainilla junt amb el coco ratllat i barrejeu bé.
Prepareu un bany Maria fred ( jo he posat en un bol aigua amb gel) i poseu-hi el cassó amb la barreja. No deixeu de remenar fins que aconseguiu refredar-la. Per acabar passeu la mescla a un bol i deixeu al congelador almenys durant 4 hores.
Quan aquest temps hagi passat treieu del congelador i barrejeu bé amb un batedor manual per tal de trencar el procés de cristal·lització, ja que no volem un polo de gel sinó un gelat cremós amb el que poguem fer una bola. Realitzeu la mateixa operació tres vegades més cada mitja hora.
Alhora de servir hi podeu posar uns festucs per sobre, contrastaran en color i gust.
Espero que el feu a casa vostra, espectacular l’intens sabor a coco, molt estiuenc!
Deixa un comentari