Tomàquet farcit d’amanida

Avui recepta per a tots aquells i aquelles esportistes, que sovint hem diuen que les receptes que penjo no són adequades per als que fan dieta, per als esportistes o fins i tot el triatletes! Ho sento però les receptes més maques de fer són les dolcetes!

Tampoc es pot dir que sigui una gran recepta sinó que com d’altres que he posat, és la idea, podeu fer-les amb el que tingueu a casa, les podeu adaptar.

He usat tomàquet de la classe Montserrat, és una varietat que té forma de carbassa amb un sabor molt dolç. És un tomàquet idoni per amanides o per menjar farcit, ja que és buit per dintre.

Us proposo uns tomàquets farcits, jo he fet una amanida d’arròs ben bàsica per posar a dintre, vaig usar el que tenia a la nevera en aquell moment, que la gana apretava,  però podeu usar l’amanida que més us agradi, el tomàquet dona molt de joc. Si teniu invitats sempre quedarà millor un tomàquet farcit de l’amanida per cadascú, que no un bol d’amanida perquè tots anem picant.

Ingredients: (per a 2 persones)

  • 2 gotets de la mida de cafè d’arròs llarg
  • 2 tomàquets de la classe Montserrat
  • 3 talls de pernil dolç
  • 3 talls de pernil salat
  • un grapat d’olives verdes
  • una llauna de tonyina
  • un ou dur
  • un tomàquet, dels que useu normalment per l’amanida

Cal que trobeu uns tomàquets ben grossos, que siguin madurs, molt vermells, però que estiguin durs, si no quan els hi feu el forat no tindran prou cos.

Per començar poseu en un cassó l’arròs a bullir amb aigua lleugerament salada.

Prepareu una olla al foc amb aigua bullint, i quan la vegeu a punt hi poseu els tomàquets, només s’han d’escaldar, per tant amb un parell de minuts n’hi ha prou, deixeu que refredin una mica i ara els podreu pelar sense cap dificultat i sense trencar-los. Amb cura i amb la punta d’un ganivet feu un orifici al centre de la part superior, i amb els dits, vigilant de no trencar-lo buideu de llavors, veureu que és buit per dintre.

Seguidament saleu per dintre i per fora i els poseu en un plat, amb paper de cuina, de cara avall perquè treguin tota l’aigua. Reserveu a la nevera.

Ara podeu fer l’amanida, coleu i refresqueu l’arròs per trencar-li la cocció. En un bol poseu tots els ingredients que us vinguin de gust per a l’amanida tallats petits junt amb l’arrós i amaniu. A mi m’agrada en aquest cas usar un vinagre de vi blanc, ja que els foscos ennegreixen molt l’arròs, oli i mitja culleradeta de mostassa en gra.

Treieu els tomàquets i ja els podeu farcir, cal que aneu amb molta cura per no trencar-los, amb una cullereta de cafè aneu posant l’amanida dintre el tomàquet.

Regueu amb un raig d’oli d’oliva i ja està llest per servir. Bon profit!

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s