Sembla ser que fa uns quants segles, abans de que hi hagués aquesta gran varietat de motlles que tenim avui dia, per pastissos, galetes, bombons, muffins, bescuits… s’usaven tasses per coure aquests petits pastissets. Com el seu nom indica cup, tassa, i cake , pastís.
Un cupcake, originari d’Estats Units, és una magdalena, o petit pastís individual. Es cuina en un motlle semblant al de les magdalenes o muffins. S’hi solen afegir decoracions a sobre, cremes, nata, merenga, sucre glaçat, xocolata…
Degut a la seva mida reduïda couen en menys temps que un pastís de mida familiar, i es poden servir com un postre que es menja en poc més d’una mossegada. Difícil resistir-se!!
He entat investigant i m’ha costat força trobar una recepta que fos senzilla i amb ingredients que tots tinguem a casa. Finalment m’he decidit per una magdalena de xocolata que he trobat al bloc “Las recetitas de Mirasens”, és un bloc molt maco amb unes fotos precioses.
La cobertura de nutela la tenia apuntada en una llibreta, la vaig trobar fa uns dies per Internet i hem va semblar que havia de ser molt bona, he pensat que encaixaria perfectament amb el meu primer cupcake!!
Ingredients (per a 6 cupcakes):
Per la magdalena:
– 1 ou
– 70 gr de sucre
– 60 gr. de farina
– 60 gr. de mantega textura pomada
– 1 cullerada de cacau pur
– 1 culleradeta de llevadura en pols (Royal)
– 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
– 40 ml. de llet
Per la cobertura:
– 100 gr. de nata per muntar
– 125 gr de formatge Mascarpone
– 1 cullerada i mitja de Nutella.
Primer prepararem la cobertura per tal de tenir-la a la nevera freda i amb prou consistència per a poder decorar els cupecakes.
Cal que barrejem el mascarpone i la Nutella. A part muntarem la nata però que no arribi a estar ferma, semi-muntada, i després la mesclarem amb la barreja anterior. Omplim la mànega i la reservem a la nevera.
Barrejem la llet amb la vainilla i reservem. Tamisem la farina, la llevadura i el cacau i apartem.
Brrejem la sucre amb l’ou fins que estigui ben integrat.
Hi afegim la meitat de la barreja de farina llevadura i cacau i tornem a barrejar.
Posem la llet i mesclem, finalment hi posem la resta de farina llevadura i cacau i barrejem fins que sigui una mescla homogènia.
Omplim els motlles 3/4 parts i al forn, uns 20 minuts a 160º. Us recomano que poseu dos motlles de paper, ja que el primer se us tacarà una mica i no queda tant bonic.
Espereu que estiguin fredes i ja podeu decorar els cupecakes amb la cobertura que hem deixat a la nevera. Espero que us agradin!
Quina satisfacció quan fas les coses tú mateix i queden bé.
Com diu la meva mare, per estar ben servit fes-te tu mateix el llit!!
Culleradeta: cullera de cafè
Cullerada: cullera de sopa
11/08/2011 at 1:32 PM
Olee!!! Has disfrutat fent-les? T’han agradat?? Són bones! Tenen una pinta genial!!! Un petonet i fins aviat!
11/08/2011 at 5:12 PM
Gràcies! OOOh si!!! ja estic pensant en les seguents!!! jeje!! és tot un món! petons
11/08/2011 at 3:35 PM
Fa molt de goig.
11/08/2011 at 5:14 PM
Gràcieees!!!!!!!!!!!
15/08/2011 at 2:03 PM
Jo puc confirmar que són boníssimes! i la cobertura… lo millor! petons
15/08/2011 at 3:40 PM
Estas feta un “probadora” de madalenes bonissima!!