Abans de la recepta, crec que és important una recomanació literària. Ahir mateix buscava a la llibreria un bon llibre de cuina, m’encanten i no hem cansaria mai de comprarne. Però sovint compres llibres amb unes fotografies maquíssimes, i quan passes una estona fullejant veus que la meitat no són aprofitables i els ingredients semblen trets d’un altre país! (segurament ho siguin).
Ahir d’entre molts llibres el que va acabar a les meves mans va ser “Cuinar per ser feliç” de Carme Ruscalleda, edició de butxaca 9,90 €, cuina de casa, la de sempre. Si encara no el teniu us recomano que el busqueu i el compreu perquè és fantàstic, les receptes estan classificades per estacions, receptes de primavera, d’estiu, de tardor i d’hivern; per poder aprofitar els aliments de temporada al màxim.
A més hi ha receptes de plats principals, però també postres i el que més m’ha agradat és que inclou un apartat de “rebost” en cada estació amb receptes de confitures, conserves, masses…
En fi d’aquests llibre que segueixes obrint al cap dels anys.
Anem al tema, per estrenar el llibre com cal, he començat amb una mica de xocolata, un suflé que surt bonissim!
Per fer unes 7 o 8 cassoletes de suflé necessitem:
Ingredients:
– 6 clares
– 3 rovells
– 25 gr de sucre
– 15gr mantega
– 100gr xocolata de cobertura
– mantega i sucre per untar i ensucrar els motlles
Per començar cal que unteu els motlles amb mantega i els ensucreu per totes les parets, així ja els tindreu a punt.
Foneu al bany Maria la mantega i la xocolata fins que es fongui bé.
A part en un bol i amb la batedora de barilles muntar les clares, el rovell i el sucre de manera que quedi ben ferm.
Incorporar amb cura la mescla de xocolata i mantega al muntat d’ou i sucre en petites quantitats barrejant amb una espàtula amb compte.
Omplir els motlles 3/4 parts i podeu posar-los al forn a 200º durant uns 10 minuts. Com que s’ha de menjar al moment i tebi, podeu posar els motlles plens i a punt al congelador i quan tingueu els invitats a taula menjant el segón plat, o simplement us vingui de gust els treieu del congelador i al forn.
Bon profit!!
3/08/2011 at 6:38 PM
Amb aquesta recepta si que m’has conquistat! intentaré fer-la.. però segur que no ni la meitat de bona que la teva.
6/08/2011 at 11:36 AM
El meu pare el te aquest llibre! Te molts llibres de cuina. Li hauré de demanar i fer-ne alguna recepta, doncs 🙂
6/08/2011 at 10:42 PM
Dona-li una ullada al llibre i veuràs com està molt molt bé