“Pintxo” de solomillo amb formatge de cabra i ceba caramelitzada

Avui podriem preparar un “pintxo” al més pur estil basc, quedarem genial si tenim invitats a casa , si ho muntem bé i ho punxem amb una broqueta, no tindrà res a envejar als que menjem quan sortim a picar alguna cosa ràpida el cap de setmana!

Ingredients:

– un solomillo de porc

– dues cebes

– 250 ml d’Oporto

– una mica de sucre

– formatge de cabra

– 6 llesques de pa del dia anterior

Posarem l’Oporto en un cassó i deixarem que reduieixi a foc molt baixet fins que quedi com un caramel molt fosc. Mentre es fa la reducció tallarem la ceba a làmines molt fines,  (amb una mandolina serà molt més fàcil) , i la posem a la paella amb una mica d’oli d’oliva. La deixarem fins que reduieixi a més de la meitat el seu volum i estigui dorada i toba, durant els últims minuts hi posarem un polsim de sucre.

Fem sis  talls de formatge de cabra. Perquè no se’ns enganxi el formatge al ganivet i trenquem el tall, podem mullar el ganivet amb una mica d’oli.

Posem les rodanxes de solomillo d’almenys 1,5 cm a la planxa ben calenta i fem la carn dorant-la per fora però poc feta per dintre. Quan haguem apagat el foc hi posem a sobre el formatge de cabra, amb la mateixa calentor de la carn s’anirà desfent.

Finalment podem muntar els “pintxos” posant la llesca de pa a sota, a continuació la carn, després el formatge de cabra, finalment hi posem la ceba caramelitzada a sobre. Podem decorar amb un rajolí de reducció d’Oporto i punxar-los amb una broqueta. I llestos!

Anuncis

2 responses to ““Pintxo” de solomillo amb formatge de cabra i ceba caramelitzada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s